Retail & Lifestyle

Thomas Vale's success in complex retail construction, shop fitting and refurbishment is due to our ability to ensure high quality management with an exceptional track record for delivery. Our ability to identify bottle necks, speed up times and fast track projects without compromising quality is greatly valued by our clients.

Our approach allows us to provide an unequalled and managed solution to ensure a high quality project for our Clients. While the urban renaissance continues at pace, Thomas Vale prides itself on the ability to accomodate complicated working arrangements and high specification schemes, taking 100% footprint and occupied sites as a given. From high profile schemes to small works, all of our projects are underpinned by a flexible and collaborative approach that encourages regeneration and, wherever possible, allows trading to continue undisturbed.

Southwater Square

Contract Value: £12 million

  

This scheme is part of a £250 million regeneration programme in Southwater, Telford and consists of 7 retail units, a 3 storey hotel and a 11 screen cinema. The development is expected to create 260 new jobs at the heart of Southwater.

Montpellier Chapter Hotel

Contract Value: £11 million

 

Extensive demolition, 4 star fir out, modernisation and 3 storey extensive to the existing 4 storey Grade 2 listed hotel. The refurbishment to the 1840’s building includes work to 61 traditional en-suite bedrooms, reception area, bar and restaurant, snug room, board room, offices and drawing room. The guest lift is being refurbished to DDA standards and all staircases are being widened.

 

 

Primark, Telford

Contract Value: £2.7million

Construction of a shell only 2 storey extension for Telford Shopping Centre.

Minor demolition of timber frame buildings, construction of major service diversions, CFA pile foundations, steel frame, Sarnafil single ply membrane to roof, insulated cladding and brickwork and power floated concrete floors.

All works were undertaken in a live shopping complex. Access for deliveries and the site team was severely restricted as we shared the car park with the shopping centre, some out of hours work was necessary while we installed underground services and drainage.